Zöldbabos báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombból gusztusos szeleteket vágunk, tenyerünkkel kissé megütögetjük és megsózzuk, megborsozzuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd melegen tartjuk. A zsiradékba dobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk, majd ráöntjük a bort, a húsalaplét, belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, visszatesszük az elősütött húsokat és puhára pároljuk. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Köretnek párolt rizst ajánlok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||