Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Vaddisznópörkölt

A vaddisznóhús lehetőleg szedett legyen, tehát sokféle részből álljon és csont is legyen benne bőven. A húst kockára vágjuk, a csontot is apróbbra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban kisütött szalonnán megpirítjuk, ... tovább

Vadkacsa egyben sütve

A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét, a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A ... tovább

Vadmalacomb roston

A vadmalaccombból 8 szeletet vágunk. Széleit kissé bevagdossuk és húskalapáccsal kiverjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, bekenjük olajjal és legalább 2 órára hidegre tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikára ... tovább

Vadnyúlcomb sütve, somlekváros gombamártással

A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe ... tovább

Vagdalt hús

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. A hozzávalókat nagyon alaposan ... tovább

Vagdalt libamell

A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, ... tovább

Vagdalt sütőben sütve

A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd ... tovább

Vajas kukorica

A megforrósított vajba öntsük bele a leszűrt konzervkukoricát, borsozzuk meg, izlés szerint sózzuk és az egészet forrósítsuk át. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntsük a kukoricát a forró vajba és kis lángon, ... tovább

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább

Vajon párolt almaszelet

Az almákat, héjastul cikkekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk és a felforrósított vajon, hirtelen, megsütjük. ... tovább