Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tyúkhúsleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 egész tyúkmell 137 19 6.5 0.4 0 0
5 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
10 db feketebors 0 0 0 0 0 0
2 csipet gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet sáfrány 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget.
A paprika hegyét bevágjuk.
A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, lehabozzuk és hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, éppen csak gyöngyözzön (kb. 3 óra).
A levest leszűrjük, külön tálon tálaljuk a zöldségeket és a feldarabolt tyúkot.
Sós vízben megfőzött csigatésztát vagy cérnametéltet szedjünk tányérba és erre tálaljuk a levest.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)