Tűzdelt fácán
Hozzávalók
Tűzdelt fácán
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
fácán |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 csapott mokkáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Almapüré
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
1 csapott evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
késhegynyi
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
késhegynyi
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Tűzdelt fácán
A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belerakjuk a fácánt, és a maradék forró zsírral leöntjük. Előmelegített 175 fokos sütőben, saját levével locsolgatva szép pirosra sütjük. A sütési idő a fácán korától függ, kb. 1,5 óra. Feldarabolás előtt legalább 20 percig pihentessük.
Visszamaradt zsírján megpirítjuk a paradicsompürét és a lisztet, kevés víz hozzáadásával pecsenyelevet készítünk.
A fácánt feldarabolva tálra rakjuk, pecsenyelevével leöntjük. Párolt rizst és almapürét adjuk hozzá.
Almapüré
Az almát megtisztítjuk és a magházát eltávolítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Cukorral, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, lecsepegtetjük és összeturmixoljuk. Jól lehűtve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)