Tűzdelt tyúkmell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
tyúkmell |
137 |
19 |
6.5 |
0.4 |
0 |
0 |
1 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
8 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tyúkmellet úgy csontozom ki, hogy a bőre ne sérüljön meg, és a bőrt egy darabban lenyúzom. Az uborkát, a megtisztított gombát és a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megtisztítom.
Éles késsel lyukakat szúrok a húsba és beledugdosom a fokhagymagerezdeket meg a többi csíkokra vágott hozzávalót. A bőrét visszateszem , átkötözöm konyhai zsineggel és alufóliába csomagolom. Előmelegített, forró sütőben erős lángon egy órán keresztül párolom. Ezután kibontom, tepsire teszem és szaftját rálocsolom. A bőrös felét megpirítom. Tálalás előtt felszeletelem. Burgonyapüré, saláta az ajánlott körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)