Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Serrano sonkába tekert zöldséges pirítós

Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát ... tovább

Sertés burger

A tarját gyengéden kiverjük, majd a paprikával, borssal és a finomra zúzott fokhagymával elkevert lisztbe mártjuk. Forró olajban pirosra sütjük és fóliával letakarva pihenni hagyjuk. A bacon szeleteket a forró sütőben két ... tovább

Sertés uborkával és kakukkfűvel

A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. ... tovább

Sertésborda áfonyás lilahagymával

A sertéshúst szeletekre vágjuk, a szélén a hártyát centinként bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintve, a felhevített olajon pirosra sütjük. A lilahagymával és sült burgonyával ... tovább

Sertésborda almás, zelleres sörmártással

Pároljuk meg, a félfőre vágott hagymát, a felhevített vajban. Amikor aranybarnává válik, dobjuk hozzá a az apróra felkockázott zellert és almát. Rövid pirítás után, öntsük fel a sörrel, majd főzzük 20 percig. Közben sóval, ... tovább

Sertésborda birscsatnival és sültburgonyával

A vajat lassan felolvasztjuk és kisütjük belőle a vizet. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott fokhagymát, a porrá tört fűszereket és a paradicsompürét. Nagy lángon ... tovább

Sertésborda Csáky módra

A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik ... tovább

Sertésborda erdőkerülő módjára

A hártyáitól megtisztított karajt felszeleteljük és kiverjük. Sózva, borsozva a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd melegen tartva félretesszük. A sütőzsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd ... tovább

Sertésborda sajtmártással

A fehérbort felforraljuk és belekeverjük a megreszelt sajtokat, a lángot eloltva hagyjuk olvadni. Közben a felforrósított vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a lisztet, halványra pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt és a boros ... tovább

Sertéscomb pikáns mártásban

A sertéscombot konyhai zsineggel körülkötjük, hogy formáját sütés közben is megtartsa. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajon, körbesütjük, majd félretesszük. A paradicsom kivételével, a felkockázott ... tovább