Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgaborsó-főzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
1 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg sárgaborsó 314 21.7 1.5 53.1 23 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 1 litenyi füstölt lében kezdem elfőzni. Beledobom a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymagerezdet. Világos rántást készítek, a borsó levének egy részével felöntöm, simára keverem és ezzel sűrítem a már megpuhult borsót. Összeforralom forralom, sóval és törött borssal ízesítem. Ha kész, a vöröshagymát kidobom belőle.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)