Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sóskafőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Savanyú, Édes, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sóska 27 2.4 0.5 2.3 1.3 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sóskát váltott vízben alaposan mossunk meg. A
levelek szárát szakítsuk le, majd a megtisztított
sóskát újból megmosva vágjuk csíkokra. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá az
összevagdalt sóskát, fedő alatt, többször
átkeverve, néhány percig pároljuk, majd fedő
nélkül süssük le zsírjára. Sózzuk meg és habarjuk be a tejfölben és tejben csomómentesre kevert liszttel. Szórjuk rá a cukrot és kevergetve főzzük még tíz percig.
Főtt krumplival és tükörtojással tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)