Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsófőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Édes, Meleg, Zöldség, Böjt, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borsót a vajon megdinsztelt, reszelt hagymán puhára párolom, ha kell, mindig, csak egy kevés vízzel engedem fel. Végül zsírjára sütöm, megszórom a liszttel és felöntöm a tejjel. Cukorral, sóval ízesítem és jól kiforralom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)