Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgarépapüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok kicsavart levével felöntve pároljuk puhára, közben ízesítsük borssal, sóval. Lehetőleg forraljuk el a levét. A puha répát botmixerrel pürésítsük, nagy kanállal galuskaszerűen megformázva, a narancshéjjal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)