Sárgarépapüré
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok kicsavart levével felöntve pároljuk puhára, közben ízesítsük borssal, sóval. Lehetőleg forraljuk el a levét. A puha répát botmixerrel pürésítsük, nagy kanállal galuskaszerűen megformázva, a narancshéjjal meghintve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)