Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saslik hátszínből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sült, Grillsütő, Meleg, Húsfélék, Nyárs
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lereszelt gyömbért és fokhagymát összekeverjük a pác többi hozzávalójával. Az érlelt hátszínt pörkölthús méretű kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Többször átkeverve fél napig hagyjuk állni, majd beáztatott bambuszpálcákra sorban feltűzzük. Grillrácson, forgatva, a páccal egyszer-egyszer meglocsolva, oldalanként 3 perc alatt, szép pirosra sütjük.
Különböző csatnikkal és lepénykenyérrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)