Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgaborsófőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sárgaborsó 314 21.7 1.5 53.1 23 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kiskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát szeletekre vágom és az átválogatott és megmosott sárgaborsóval meg a fűszerekkel, bő liternyi vízben, fedő alatt, takarékon puhára főzöm. A babért kidobom, a hagymákat és a borsó harmadát kiveszem és némi lével összeturmixolom, majd visszaöntve, ezzel sűrítem a főzeléket.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)