A leveles tésztával kibélelünk egy gyümölcstortaformát. A széleit levágjuk és másra használjuk fel. A tojások sárgáját a cukor felével, a borral és a tejföllel habosra keverjük, majd beleforgatjuk a pudingport és a tésztára ... tovább
Az olajon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Rövid pirítás után beleforgatom a lebőrözött, kicsontozott és kockára vágott pulykacombot. Fehéredésig sütöm, ... tovább
A pulykacombot megnyúzzuk és kicsontozzuk. A hús kivételével mindent fazékba teszünk. Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk ... tovább
A habosra felvert tojást összekeverem a tejjel és annyi liszttel, hogy palacsintatésztaszerű masszát kapjak. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem, végül belekeverem a lereszelt vöröshagymát.
A májakat először lisztbe ... tovább
A pulykamellet felszeleteljük és tenyerünkkel kissé megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felforrósított vaj-olaj keveréken, mindkét oldalukat, hirtelen megsütjük. Kiszedjük és melegen tatjuk. A serpenyőben ... tovább
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük.
A ... tovább
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a ... tovább
A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis ... tovább
A diszkosz kibélelem a szalonnával, beleterítem a felkarikázott burgonyát, sózom, borsozom, Rárakom a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített pulykamellszeleteket. Erre halmozom a szeletelt, kicsumázott almát, paprikát, a ... tovább
A feldarabolt pulykanyakat és a szárnyból eltávolított csontokat, a zúzával bő két liter sós, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni. Két órát kis lángon forraljuk. Közben a felkockázott pulykaszárnyat a ... tovább