Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pontypaprikás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem.
A szalonnazsíron megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát és gyorsan összekeverem. Egy evőkanál vizet ráöntök, megsózom, majd a tűzre visszateszem. Ha már forró, rárakom a halkockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Gyorsan átpirítom, majd fél pohár vizet ráöntve fedő alatt, az edényt rázogatva puhára párolom. Nem nagyon lehet megkeverni, mert a halhús hamar szétesik. Ha már puha, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángom kiforralom. Most sem keverem meg. Akkor van készen, ha a tetejére feljön a pirospaprikás szaft.
Galuska a hozzáillő köret.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)