A paradicsomot forró vízbe mártva, meghámozzuk, majd magos részét kikaparjuk. Az almát kicsumázzuk. A paradicsomot, az almát, a mazsolát és a hagymát, a chilivel húsdarálón ledaráljuk és főzni kezdjük, beleszórjuk a porrá tört ... tovább
Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk ... tovább
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát és a tésztát barnára pirítjuk rajta. Belekeverjük a kolbászt és az uborkagyalun leszelt burgonyát. Ezzel is összesütjük. Végül liternyi vízzel felöntve ... tovább
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet ... tovább
Melegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve, bő olajban süssük ropogósra.
A felesleges ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, ... tovább
A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább