A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. ... tovább
A paradicsomot hámozzuk meg, majd a kimagozott paprikával, a kimagozott uborkával, a mentalevelekkel és az újhagymával vágjuk egészen a apróra. Keverjük össze hozzávalókat és hűtsük be.
Tálaljuk a tapas részeként vagy grillhúsok ... tovább
A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott ... tovább
Az olajat felhevítjük, belekeverjük a köményt és kissé kipattogatjuk. A rövidebb szálakra vágott káposztát és finomra vágott almát belekeverjük, majd tálaljuk. Zsírosabb sültek kísérője lehet. Főtt burgonya vagy knédli mellé ... tovább
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább
Az ecetet, a sót és a frissen őrölt borsot egy tálba teszem és habverővel elkeverem. Hozzáadom az olajat és tovább keverem, míg egy homogén keveréket nem kapok.
Lezárt üvegben tárolva használat előtt elég, ha jó alaposan ... tovább
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből ... tovább
A zöldségkeveréket sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük és kihűtjük. A lilahagymát kockára, a koktélparadicsomot negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk a zöldséggel és leöntjük ecetes salátalével. Hűtőbe ... tovább
Az előfőzött pacalt a húsalaplével felöntjük. A nagyobbra darabolt zöldségeket hozzá adjuk, a lestyán és a tárkony kivételével a fűszereket hozzáadjuk, majd puhára főzzük. Kiemeljük a zöldségeket és botmixerrel áttörve ... tovább