A marhahúst csíkokra vágjuk és a ras el hanuttal ízesített paradicsommal összeforgatjuk. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap a húst lecsepegtetjük, de a pácot félretesszük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a húst ... tovább
A szezámmagot pirítsuk meg szárazon, de ne barnuljon meg. Finomra őröljük meg. A zúzott fokhagymát, a citrom levét, az olajat és a sót adjuk hozzá, majd jól dolgozzuk össze. A némi vizet adjuk hozzá, de csak annyit, hogy krémszerű ... tovább
A joghurtot, az olajat, az ecetet keverjük el annyi vízzel, hogy tejszín sűrűségű levest kapjunk. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és a kis kockára vágott uborkát. Jól behűtve tálaljuk, a durvára vágott dióval ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a felkockázott combot. Ha kifehéredett, belekeverjük a kockára vágott zöldségeket. Barnulásig sütjük, majd rászórjuk a paprikát. Összesütjük és felöntjük liternyi vízzel. ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát. Belekeverjük és felöntjük liternyi vízzel. Beledobjuk a babért és a zúzott fokhagymát, majd bezöldségelve, majdnem puhára főzzük. ... tovább
A kaliforniai paprikából zöld, sárga és piros színűt használjunk. A zöldpaprika a hegyes, csípős legyen. A kicsumázott paprikákat vágjuk körömnyi darabokra. Az olajból, az ecetből, az apróra vágott zöldfűszerekből ... tovább
Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Átsütjük rajta a felkockázott birkacombot, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra ... tovább