Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Savanyú
(468 db)

Paradicsommal sült zöldbab

A zöldbabot, egészben és a szétszedett, de héjában hagyott fokhagymát, enyhén sós vízben, félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kakukkfűágat, a zöldbabot, ... tovább

Paradicsommártásban párolt tőkehal

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a ... tovább

Paradicsomos kukoricasaláta

A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább

Paradicsomsaláta

A közepes méretű paradicsomokat mossunk meg, csumáját távolítsuk el és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy tálba. 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál borecetet, 1 púpozott kávéskanál cukrot és fél ... tovább

Párolt cékla

A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább

Párolt fehér káposzta

A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább

Párolt nyúl olajbogyóval és borral

Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük ... tovább

Párolt okra

A megmosott zsenge okrát, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, sózzuk, majd fél órát főzzük. Lecsepegtetve átforgatjuk a vajon, ízesítjük az ecettel és a borssal. Szárazabb húsok mellé köretként fogyasztjuk. ... tovább

Párolt répa petrezselyemmel

A répát megtisztítjuk és uborkagyalun leszeljük. A felhevített vajon, sóval, borssal ízesítve, a citrom lereszelt héjával megpároljuk. Közben a citrom kicsavart levével ízesítjük. Ha megpuhult, a finomra vágott petrezselymet ... tovább

Párolt savanyúkáposzta

A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szaftos, zsírosabb pecsenyék mellé ajánlom. ... tovább