Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Hering üvegfúvó módra

A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és ... tovább

Hét vezér tokány

A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a ... tovább

Hideg bélszínszelet

Az érlelt bélszínt gondosan megtisztítjuk a hártyáitól és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával ferdén megtűzdeljük. Formára igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötjük. A felforrósított zsiradékban körbesütjük, de ... tovább

Hideg céklaleves

A meghámozott céklát, két liter vízben főzzük puhára, közben a sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Levét félretesszük. A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, az uborkát meghámozva reszeljük le. Kevés sóval forgassuk át ... tovább

Hideg kovászosuborka leves

4 deci vizet felforralunk és belekeverjük az 1 deci vízben elkevert keményítőt, ha felforrt levesszük a lángról. Belekeverjük a fokhagymát, a darabokra vágott uborkát és a joghurtot, az uborkából pár karikát tegyünk félre a ... tovább

Hideg libamáj kukoricasalátával

A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig ... tovább

Hideg pulykatekercs

A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm ... tovább

Hideg sajtmártás

A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget. Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra. ... tovább

Hideg zöldborsóleves snidlinggel

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, majd a borsót és az apró kockára vágott burgonyát is belekeverve átpirítjuk, majd a zöldségalaplével felöntve puhára főzzük. A borsó egy részét kiszedjük, a levesbe keverjük a ... tovább

Hirtelen sült barbecue salátával

A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A lisztet a pirospaprikával és a borssal összeszitáljuk. Az kis darabokra vágott fokhagymát hideg olajba tesszük és felforrósítjuk. A fokhagymát kidobjuk, amikor ... tovább