A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és ... tovább
A gesztenye héját bevágjuk, majd forró sütőben 20 percig sütjük. Kendővel letakarva, kicsit hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk. A vaj felén átpirítjuk az apróra kockázott zöldségeket, az egészben hagyott chilit és a reszelt ... tovább
A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas ... tovább
A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk, sütőben elősütjük, majd tejben megfőzzük. Miután leszűrtük,
megtisztítjuk, és ledaráljuk. A gesztenyét a darált libamellel, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, ... tovább
A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább
A zúzott fokhagymát elkeverjük a tejfölben, majd megkenjük vele a kenyérszeleteket. A vékonyan félfőre vágott hagymával megrakjuk és ráborítjuk a bacont, majd a sajtot. Előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. ... tovább
A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább
A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, ... tovább
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál ... tovább