| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 evőkanál napraforgó olaj | 902 | 0 | 99.8 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 40 dkg búzaliszt | 350 | 12.3 | 1.3 | 76.3 | 4.4 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni.
			
			Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni.