Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta

A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a ... tovább

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Fóliában sült diós csirkemell

A csirkemellfiléket sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A kis kockára vágott hagymát és a zellert kevés olajon süssük át. Négy kétrétegű alufólialapot kenjünk be ... tovább

Fonduta

Szobahőmérsékleten a fontinát kockákra vágjuk, majd a kanál liszttel egy lábosba helyezzük. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntünk egy pohár hideg tejet. Az egészet összekeverjük, majd egy kicsit állni hagyjuk. Aztán az egészet ... tovább

Fordított köleskása

Felhevített bográcsban zsírjára pirítjuk a füstölt szalonna csíkokat. Amikor megüvegesedett, beleborítjuk a sonkát (bacont), és tovább sütjük. Néhány percnyi kevergetés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. ... tovább

Forró rókagomba saláta

Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább

Forró sajtos gombás stangli

A kifliket hosszában kettévágjuk, belsejüket kiszedjük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük és puhára főzzük. Belekeverjük a ... tovább

Forró sajtos háromszög

Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára ... tovább

Főtt tyúkhús meggymártással

A feldarabolt tyúkot forró, sós vízben puhára főzzük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Kb. 6 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral ízesítjük, és hozzáöntünk egy ... tovább

Francia burgonya

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával el­kevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig ... tovább