Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás gombaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zsálya 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál chili mártás 0 ? ? ? ? ?
20 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 kg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott gombát pároljuk meg az olajban, adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze. Keverjük hozzá a zsályát, a petrezselymet, a chiliszószt és a húslevest. Jól összeforralva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)