A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé ... tovább
A kölest megfőzzük a háromszoros térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben. Összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. majd kiolajozott alufóliába tekerjük és a két végét ... tovább
Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. ... tovább
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a ... tovább
A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább
A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük ... tovább
A meglangyosított tejben, egy kanál liszttel elkeverve, felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a sóval és a tejföllel összegyúrva, a végén a langyos vaj kétharmadát beledagasztva, rugalmas tésztává dolgozzuk. Meleg helyen egy ... tovább
A fűszereket gézlapba kötjük és az olajba dobjuk. Melegítsük fel 80 fokosra és helyezzük bele az előzetesen besózott harcsafiléket. A halszeletek vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészül. Lecsepegtetve, párolt ... tovább
A megtisztított zúzát keverjük el a borral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a mustárporral, a sóval és a borssal. Hagyjuk hűtőben állni 3 órát. Süssük át kevés zsírban, éppen csak fehéredésig, majd öntsük fel a többi ... tovább
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább