Kolbászos csirkecsomag
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
5 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
20 dkg
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
4 db
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A csirkecombokba a csont helyére teszem a kolbászhúst és fogpiszkálóval összetűzöm a nyílást. Duplán hajtott alufóliából 4 borítékot hajtogatok, a csirkecombok tetejére terítve a szalonnát, a borítékokba teszem és evőkanálnyi bort öntve alá a borítékokat lezárom, csak a lezárás legyen szoros, a fejlődő gőznek maradjon hely. Előmelegített, 175 fokos sütőben sütöm háromnegyed órát.
Mindenki az asztalnál vágja fel a csomagját hagy szálljanak fel az isteni illatok.
Burgonyasalátát adok köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)