Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos csirkecsomag

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Főétel, Húsételek, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
20 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A csirkecombokba a csont helyére teszem a kolbászhúst és fogpiszkálóval összetűzöm a nyílást. Duplán hajtott alufóliából 4 borítékot hajtogatok, a csirkecombok tetejére terítve a szalonnát, a borítékokba teszem és evőkanálnyi bort öntve alá a borítékokat lezárom, csak a lezárás legyen szoros, a fejlődő gőznek maradjon hely. Előmelegített, 175 fokos sütőben sütöm háromnegyed órát.
Mindenki az asztalnál vágja fel a csomagját hagy szálljanak fel az isteni illatok.
Burgonyasalátát adok köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)