A tejet felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Kissé hűlni hagyjuk és a többi hozzávalóval elkeverjük. Formába tesszük vagy habzsákból (plasztikzacsó sarkát levágva is tökéletes) kinyomva ujjnyi rudakká formázzuk. Dermedni ... tovább
A lisztet összekeverjük a sütőporral és összegyúrjuk a tehéntúróval, a vajjal, a tojássárgájákkal, a sóval, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Lisztezett gyúródeszkán 1.5 cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes nagyságú ... tovább
A hozzávalókat jól elkeverjük és a remoska táljába öntjük. 45 percig, avagy tűpróbáig sütjük.
Kiborítva,porcukorral meghintve vagy ízlés szerint baracklekvárral tálaljuk.
Vajazott, morzsával meghintett tepsiben, sütőben is ... tovább
A túrót áttörjük, a tojásokat felverjük és keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Hűtőszekrényben pihentessük legalább egy órát. Az olajon kevergetve pirítsuk aranybarnára a morzsát, vigyázat a tűzről levéve, az edény ... tovább
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi ... tovább
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos ... tovább
A tésztához egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokoládét, a kakaót és a vajat. Egy tálban összekeverjük a lisztet sütőport, a sót. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ehhez adjuk a langyosra kihűlt csokis keveréket, utána ... tovább
A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. Gondolatban megfelezzük és az egyik felére egymástól megfelelő távolságot tartva teáskanálnyi tölteléket teszünk. A köztes részt vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a másik tésztalapot. A ... tovább
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe ... tovább