5 dkg langyos vajjal keverjük el a tészta hozzávalóit és vajban süssük meg a szokásos módon. Általában nem tekerve, hanem negyedekbe hajtva töltik. ... tovább
Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt ... tovább
A csülköt a fűszerekkel puhára főzzük. Lebőrözzük, majd a zsírját finoman bevagdaljuk. A narancslekvárral elkevert főzőlével lekenjük és 200 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. 3 fej hagymát karikára vágunk és liszttel ... tovább
A hozzávalókat összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. Letakarva, egy éjszakán át, pihentetjük. Másnap vékonyra nyújtjuk és apró formákkal kiszúrjuk. 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Kávé, tea mellé kínáljuk. ... tovább
A csirkemellet filézzük ki, lapjában vágjuk két szeletre. Hintsük meg sóval és tegyük félre. A mézet , a citromlevet keverjük el az apróra vágott chilivel, majd forgassuk bele a kicsumázott és gerezdekre vágott almát. A ... tovább
A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt ... tovább
A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a ... tovább
A langyos kefírben elkeverjük az élesztőt és kiskanálnyi cukrot. 10 perc múlva az összes hozzávalót, kivéve a tejet és egy tojást, a kenyérsütőgép tartályába öntjük, természetesen a vajat olvasztva, de csak langyosan. Dagasztó ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a ... tovább
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább