Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Friss vegyes vágott

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
igény szerint zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt sárgarépával jól összeforgatjuk a sóval. Ízlésünk szerint, néhány vékonyra szelt zöldparadicsomot is adhatunk hozzá. Egy órát állni hagyjuk és szárazra csavarjuk. Leöntjük az ecettel, rászórjuk a cukrot és felöntjük, annyi vízzel, amennyi ellepi. Néhányszor átkeverve, néhány órát hűtőben pihentetjük.
Grillhúsok, frissensültek körete lehet.
Ha télire készítjük kevés tartósítószert tegyünk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)