A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe ... tovább
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel ... tovább
A vajat kettéosztom, az egyik felét megolvasztom egy csészében. A túrót áttöröm és habosra keverem a tojássárgájával a cukor felével, a vajjal és a darával, belekeverem a citromhéjat és a csipet sót. A tojásfehérjét a maradék ... tovább
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól ... tovább
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább
A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A növényi tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a ... tovább
A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben az olívaolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, belereszeljük a ... tovább
Az uborka végét levágva, legyaluljuk. A paradicsomot, kicsumázva, kockára vágjuk. A kefirbe keverjük a fűszereket és a finomra vágott zöldfűszereket. Összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és behűtjük. Kitűnő téli ... tovább
A zöldségkeveréket sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük és kihűtjük. A lilahagymát kockára, a koktélparadicsomot negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk a zöldséggel és leöntjük ecetes salátalével. Hűtőbe ... tovább