Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Diéták szerint:

Kímélő
(330 db)

Szicíliai fejes saláta

A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a ... tovább

Sziléziai édes sörleves

A kenyeret felkockázzuk és fazékba tesszük, hozzáadjuk a mazsolát, a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót. Felöntjük 4 deci vízzel. Takarékon 5 percig forraljuk. Hozzáöntjük a sört és még öt percig forraljuk. 1 deci vízben ... tovább

Szlovák fánk

A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább

Szőlős kölessel töltött csirke

Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az ... tovább

Tarka zöldségtál csőben sütve

A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott ... tovább

Tárkonyos alma

Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább

Tárkonyos csirkeaprólékleves gazdagon

A csirkeaprólékot és a csirkemellet bő vízben felteszem főni. Beledobom a vöröshagymát és a fokhagymát, megfűszerezem, majd fél óra csendes forralás után a feldarabolt zöldségeket is. Ha minden megpuhult, a csirkemellet kiveszem, ... tovább

Tárkonyos halbecsinált

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább

Tárkonyos sült csirke

A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az ... tovább

Tárkonyos, tejszínes zöldbab

A megtisztított és feldarabolt zöldbabot a cukorral és sóval ízesített vízben, roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük, majd a felhevített vajon átforgatjuk, ízesítjük a finomra vágott tárkonnyal, felöntjük a tejszínnel és ízlés ... tovább