A lisztből és a tojásból só és kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk és amíg a paraj elkészül pihenni hagyjuk.
A spenótot megmossuk vastag szárait levágjuk és egy evőkanál vajon megpároljuk, ha kihűlt, felvagdossuk, sóval, ... tovább
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük.
Burgonyapüré helyett bármihez ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott ... tovább
A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony ... tovább
A lisztből, a tojásból, némi sóval, kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Pohárral kiszaggatjuk és kanálnyi tölteléket teszünk bele. A tészta szélét ujjunkkal megvizezzük és félbe ... tovább
A felforrósított olajban a lereszelt zöldségeket megpirítjuk. megfűszerezzük, majd a lencsét hozzáadva, liternyi vízzel felöntjük. Puhára főzzük és botmixerrel összetörjük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük. ... tovább
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra ... tovább
Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A ... tovább
Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk.
Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt ... tovább