| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra aprított petrezselymet átforgatjuk rajta. Szinte csak két keverés az egész, majd a burgonyára öntjük és finoman rázogatva az edényt eloszlatjuk a burgonyával. Ha keverjük a burgonya összetörik.