Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Petrezselymes burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra aprított petrezselymet átforgatjuk rajta. Szinte csak két keverés az egész, majd a burgonyára öntjük és finoman rázogatva az edényt eloszlatjuk a burgonyával. Ha keverjük a burgonya összetörik.
Igazi univerzális köret, szinte bármihez illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)