A cukkinit megmossuk, végét levágjuk és tökgyalun lereszeljük. A kaprot finomra metéljük, a hagymát hajszálvékonyan félfőre vágjuk. A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, a kaporral, az ecettel és sóval borssal ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a curryport és az őrölt édesköményt, majd megpároljuk benne a nagyobb kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott répát. Amikor megpirult, hozzákeverjük a zöldborsót és a többi fűszert, ... tovább
Két érett, de kemény körtét meghámozunk és a magházát karalábévájóval kiemeljük. Azonnal citromos vízbe tesszük, melyet csipetnyi cukorral ízesítünk és a körtéket 5 percig gyenge tűzön főzzük. A főzővízben hagyjuk ... tovább
A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített ... tovább
A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony ... tovább
A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább
A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább
A felforrósított vajon pirítsuk meg a kis kockára metélt hagymát, majd dobjuk rá a vékony csíkokra vágott édesköményt és a karalábét. Rövid párolás után, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, ... tovább
A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk.
180 fokra ... tovább
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség ... tovább