Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Halak és hidegvérűek
(177 db)

Csigapörkölt

Az éticsiga védett állat, de április 1-től június 15-ig gyűjthető. 3 centiméternél kisebb csigát tilos gyűjteni! Igazán a szép, nagy koranyári éticsiga alkalmas az elkészítésére. A csigákat tartsuk néhány napig fedeles ... tovább

Csípős sült hal

A gombát áztassuk be langyos vízbe. A halat vágjuk kockára és csavarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni negyed órát. Közben a szószokat keverjük el a tojásfehérjével, a keményítő felével, a citrom lereszelt héjával és a ... tovább

Csőben sült harcsa

a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon ... tovább

Déli harcsafilé

A harcsafilét sózzuk be és hintsük meg a fűszerkeverékkel. Negyed órát hagyjuk állni, majd mártsuk az íróba és panírozzuk a gondosan összekevert lisztkeverékbe. Középforró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Sok ... tovább

Dorozsmai molnárponty

A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt ... tovább

Édes-savanyú hal

Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a ... tovább

Fekete kagyló tengerész módon

A megmosott, megtisztított kagylót edénybe tesszük, a finomra vagdalt hagymával, petrezselyemzölddel meghintjük, megborsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a ... tovább

Feketekagyló fehérborban

Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált ... tovább

Firenzei tonhal

A vaj felén megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a fehérborral és a halalaplével, majd mártássá főzzük. Ha langyosra hűlt sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük és belekeverjük a tojássárgáját és a megreszelt sajt ... tovább

Fogas jóasszony módra

Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig pároljuk. A halszeleteket serpenyőbe szedjük és a párolólevet ... tovább