Fogas jóasszony módra
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
halalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
10 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Fóliával letakarva, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig pároljuk. A halszeleteket serpenyőbe szedjük és a párolólevet felére beforraljuk. A felforrósított maradék vajban megpároljuk a finomra aprított hagymát. A vékonyra szeletelt gombát hozzáadjuk hozzá és lepirítjuk. Sóval ízesítjük, finomra vágott petrezselyemzölddel és törött borssal fűszerezzük. Felengedjük a párolólével és a tejszínnel lassú tűzön 5 percig forraljuk, majd a serpenyőben lévő fogasszeletekre öntjük és összeforraljuk.
Előmelegített tálra szedjük, a mártással leöntjük és vajas burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)