Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Kemence
(447 db)

Bazsalikomos nyúlpecsenye

A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal. A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, ... tovább

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell

A csirkemellfiléket sóval, borssal és bazsalikommal meghintjük. Fél szelet baconra fektetjük, majd a vékonyra karikázott paradicsommal beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Végül a ... tovább

Bécsi töltött kacsa

A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán ... tovább

Beigli, a Fő úti Rétesboltból

Az élesztőt feloldjuk a hideg tejben, majd a hozzávalókkal tésztává gyúrjuk. Két cipóra osztva, hideg helyen, 6 órát pihentetjük. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és a két szélét behajtva ... tovább

Bögrés diós, vaníliasodóval

A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. ... tovább

Bolgár gyuvecs okrával

A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst, hirtelen, átsütjük rajta. Ha kissé megbarnult, a lángot kicsire vesszük és fedő alatt félpuhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet ... tovább

Bolognai lasagne Dorka kedvére

Először a ragut készítsük el. A felhevített olajon a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, morzsás állagúra dolgozva, enyhe barnulásig sütjük. ekkor hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az almareszelőn lereszelt ... tovább

Borban párolt sertéscomb

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra ... tovább

Bőrében sült, göngyölt sertéslapocka, avagy porchetta

Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket ... tovább

Borogyínói kenyér

A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább