Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bazsalikomos nyúlpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Bazsalikomos nyúlpecsenye
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1,5 kg házinyúl ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Boros pác marha vagy vadhúshoz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
15 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bazsalikomos nyúlpecsenye
A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal.
A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170 fokon, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, zsírjával locsolgatva, újabb fél óra alatt, pirosra sütjük.
Sült burgonyával és pirított gombával tálaljuk.

Boros pác marha vagy vadhúshoz
A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort.
A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk.
A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)