Bazsalikomos nyúlpecsenye
Hozzávalók
Bazsalikomos nyúlpecsenye
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1,5 kg
házinyúl |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Boros pác marha vagy vadhúshoz
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2.5 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
4 evőkanál
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bazsalikomos nyúlpecsenye
A feldarabolt nyulat 1 napig a páclében tartjuk. Egy tepsit kibélelünk a felszeletelt szalonnával és hagymakarikákkal.
A lecsepegtetett nyúldarabokat rátesszük, sózzuk és bőven megszórjuk bazsalikommal. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170 fokon, fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, zsírjával locsolgatva, újabb fél óra alatt, pirosra sütjük.
Sült burgonyával és pirított gombával tálaljuk.
Boros pác marha vagy vadhúshoz
A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort.
A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk.
A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)