Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bögrés diós, vaníliasodóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Bögrés diós, vaníliasodóval
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 csésze dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csésze tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csésze cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csésze liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vanília sodó
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bögrés diós, vaníliasodóval
A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Kihűlés után vágjuk kockára. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral, de vanília sodóval és gyümölcsdarabokkal a legfinomabb.

Vanília sodó
A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a tűzön hagyjuk, majd időnként megkeverve, hűlni hagyjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)