Bögrés diós, vaníliasodóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Bögrés diós, vaníliasodóval
Vanília sodó
![]() Bögrés diós, vaníliasodóval A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Kihűlés után vágjuk kockára. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral, de vanília sodóval és gyümölcsdarabokkal a legfinomabb. Vanília sodó A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a tűzön hagyjuk, majd időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||