Bögrés diós, vaníliasodóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Bögrés diós, vaníliasodóval
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 csésze dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csésze tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csésze cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csésze liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vanília sodó
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bögrés diós, vaníliasodóval
A csésze 2 deci, a diót darálatlanul mérjük ki. A hozzávalókat jól elkeverjük, géppel vagy kézzel és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Kb. másfél ujjnyi magas legyen. 175 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Kihűlés után vágjuk kockára. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral, de vanília sodóval és gyümölcsdarabokkal a legfinomabb.

Vanília sodó
A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a tűzön hagyjuk, majd időnként megkeverve, hűlni hagyjuk.