A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A megmaradt olajban, megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, majd rádobva a felszeletelt gombát, közben sózva, borsozva ... tovább
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra ... tovább
A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel ... tovább
A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát megpároljuk rajta. Nagylángon összesütjük a felkarikázott kolbásszal, hozzáadjuk, a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott, káposztát. ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rátesszük a félfőre vágott lilahagymát és kevergetve, negyed órát pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és még öt percig sütjük. ... tovább
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. ... tovább
A bőrös és húsos részektől mentes zsírszalonnát vágjuk kétujjnyi kockákra és kilónként egy deci vízzel, kis lángon lángon kezdjük forralni. Igazából érdemes a szabadban üstben vagy bográcsban csinálni, mert a szaga sokakat ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább