A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a
fokhagymát, alá öntünk két deci vizet, és a sütőben, kezdetben alufólia alatt, mérsékelt tűzön, zsírjával locsolgatva ropogósra sütjük. ... tovább
A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább
A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább
A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy ... tovább
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az ... tovább
Az előkészített libamájat a testhájjal, a hagymával és a fokhagymával nagyobb lábosba helyezzük el. A hájba burkoljuk a májat és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön főzzük. Amikor a víz elfőtt és a zsír ... tovább
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel ... tovább
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ... tovább
Megpirítjuk a felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát. A megtisztított, hosszában három részre vágott libaszívet hozzáadjuk, majd megszórjuk sóval, borssal, majoránnával és őrölt köménnyel. Felengedjük egy ... tovább
A bőrből gondosan kiszedjük a tolltokokat, majd megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, mint, amekkora tepertőket szeretnénk. A sütést nagy. lehetőleg széles edényben végezzük, így nem kell félni, hogy kifut. Annyi vizet öntünk rá ... tovább