Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lengyel káposztás gulyás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Levesek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
15 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 szál petrezselyemgyökér 29 1.2 0.1 5.9 5.4 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
8 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott húst süssük fehéredésig a felhevített olajon, majd öntsük fel az alaplével. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldséget és a fűszereket. Kis lángon, fedő alatt főzzük két órát. Az utolsó húsz percben karikázzuk bele a kolbászt.
Újra melegítve finomabb, rozskenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)