Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Vitaminbomba télre

Az uborka végét levágva, legyaluljuk. A paradicsomot, kicsumázva, kockára vágjuk. A kefirbe keverjük a fűszereket és a finomra vágott zöldfűszereket. Összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és behűtjük. Kitűnő téli ... tovább

Vörösborkocsonya

A narancs héját lereszeljük és kevés vízben puhára főzzük. A borhoz keverjük a cukrot és a narancs kicsavart levét. A hideg vízben megáztatott zselatint felolvasztjuk és a borba keverjük, majd poharakba öntve dermedni hagyjuk. ... tovább

Waldorf saláta

A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon ... tovább

Zelleres répasaláta

A répát és a retket lereszeljük, a zellert vékonyra vagdossuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózva, borsozva összeforgatjuk a zöldségekkel. Tálalás ... tovább

Zelleres tojáskrém

Apróra vágjuk a főtt tojásokat és a szárzellereket, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálra halmozva, pirított rozskenyérrel tálaljuk. ... tovább

Zelleres tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és ha kihűltek, apró kockára vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük, a virslit és a szárzellert vékonyra karikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd kedvünk szerint ... tovább

Zöld gazpacho

Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával. Jól behűtve tálaljuk ... tovább

Zöld ital reggelire

Az almát és a körtét félbevágjuk, majd a csumáját kiszedjük. Darabokra vágjuk, az uborkával együtt. Mindent a turmixgépbe szórunk és összezúzzuk. Sajtos pirítóssal pompás napindító reggeli. ... tovább

Zöld salsa

A zöldpaprikákat platnin süssük át és a bőrét húzzuk le, majd magozzuk ki. A hagymát és a chilit vágjuk darabokra, a tomatillost negyedekre. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és keverjük a kívánt állagúra. Tálalás ... tovább

Zöldbabos répasaláta

A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra ... tovább