Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Rumos golyók

A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább

Rumos meggyes diógolyó

A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet ... tovább

Rumos piskótás fagylaltkehely

A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő ... tovább

Rumos-meggyes tiramisu

A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább

Ruszli házilag

A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk ... tovább

Sajtkoktél

A tojást keményre főzzük és kihűtjük. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint a hozzávalókkal ízesítjük. beleforgatjuk a kockára vágott sajtokat, a finomra vágott metélőhagymát és a durvára darabolt diót. ... tovább

Sajtkrémmel töltött szilva

Nagy, kemény szilvákat válasszunk. Vágjuk félbe és magozzuk ki a gyümölcsöt. A zúzott fokhagymát a vajat, a sajtot keverjük habosra, közben ízesítsük a fűszerekkel. Habzsákból nyomjuk a szilvák üregébe. A mandulaszemeket ... tovább

Sajtos nyársak

A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk és azonnal megcsöpögtetjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb ... tovább

Sajtos pulykabomba

A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára ... tovább

Sajtos szendvics

A kenyérszeleteket kenjük meg kőrözöttel és borítsuk be, váltakozva, a hajszálvékonyra szeletelt sajttokkal. A tetejét hintsük meg leheletnyi pirospaprikával. A közepükre nyomjunk rózsát a kőrözöttből és díszítsük az ... tovább