Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Hagymás, uborkás csirkesaláta

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és besózzuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A csirkét kicsontozzuk, majd kis darabokra vágjuk. A majonézt a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a lereszelt uborkával, a finomra vagdalt ... tovább

Hagymasaláta

Megtisztítunk és karikákra vágunk egy fél kiló lilahagymát és leöntjük enyhén ecetes-sós-cukros páclével. Belekeverünk egy mokkáskanálnyi mustárt, borsot és hideg helyen néhány napig érleljük. Tálalás előtt leöntjük róla ... tovább

Hagyományos salsa

A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, ... tovább

Halkrém sprotniból

A finomra vágjuk a hagymát és a kapribogyót, majd a kétféle túróval, az olajos hallal (az olajával együtt), villával sima krémmé dolgozzuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk, pirított barnakenyérrel. ... tovább

Halkrémmel töltött uborka

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és hűlni hagyjuk. Az uborkát hosszában félbe vágjuk és a két végét levágva, a magjait kikaparjuk, majd 10 centis darabokra vágjuk. A citromot megfelezzük, az egyik felét szeletekre vágjuk, ... tovább

Happy Day koktél

A felsorolt összetevőket shakerben összerázzuk(ha nincs rá idő ne hűtsük le, de ne is rázzuk sokáig..) majd egy szép tulipán pohárba töltjük jégkockára, de használhatunk zúzott jeget is. ... tovább

Házi pillecukor (marshmellow)

Egy kb. 16 x 16 cm-es műanyag doboz aljába folpackot teszek, vékonyan megolajozom. A robotgép habverőtáljába teszem a zselatint és ráöntöm a 3 evőkanál vizet, elkeverem egy villával. A zöldhöz teszek bele pár csepp ételfestéket ... tovább

Hering magos buciban

A bucikat majdnem kettévágjuk és megkenjük a majonézzel. Rukkola levelekkel borítjuk, majd rárakosgatjuk a heringtekercseket. A tetejére vékonyra szelt paradicsomot és lilahagymát teszünk. Ízlés szerint sóval, borssal ... tovább

Hideg sajtmártás

A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget. Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra. ... tovább

Hordós savanyúság

A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, ... tovább