prev
  • Scampi fehérborban

    10:04
  • Kukoricás-babos-céklasaláta

    10:21
  • Szójaszószos hagymasaláta

    10:21
  • Gombás töltött paprika rántva

    10:19
  • Füstölt afrikai harcsa

    10:17
  • Gombagulyás bográcsban

    10:15
  • Savanyított kerekrépa

    10:06
  • Marinált hal

    10:04
  • Vörösboros bélszíntokány

    10:04
  • Zöldbors mártás

    10:04
  • Scampi fehérborban

    10:04
  • Kukoricás-babos-céklasaláta

    10:21
  • Szójaszószos hagymasaláta

    10:21
  • Gombás töltött paprika rántva

    10:19
  • Füstölt afrikai harcsa

    10:17
  • Gombagulyás bográcsban

    10:15
  • Savanyított kerekrépa

    10:06
  • Marinált hal

    10:04
  • Vörösboros bélszíntokány

    10:04
  • Zöldbors mártás

    10:04
  • Scampi fehérborban

    10:04
  • Kukoricás-babos-céklasaláta

    10:21
  • Szójaszószos hagymasaláta

    10:21
  • Gombás töltött paprika rántva

    10:19
  • Füstölt afrikai harcsa

    10:17
  • Gombagulyás bográcsban

    10:15
  • Savanyított kerekrépa

    10:06
  • Marinált hal

    10:04
  • Vörösboros bélszíntokány

    10:04
  • Zöldbors mártás

    10:04
  • Scampi fehérborban

    10:04
  • Kukoricás-babos-céklasaláta

    10:21
  • Szójaszószos hagymasaláta

    10:21
  • Gombás töltött paprika rántva

    10:19
  • Füstölt afrikai harcsa

    10:17
  • Gombagulyás bográcsban

    10:15
  • Savanyított kerekrépa

    10:06
  • Marinált hal

    10:04
  • Vörösboros bélszíntokány

    10:04
  • Zöldbors mártás

    10:04
  • Scampi fehérborban

    10:04
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyúrt tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a gyúrótábla közepére öntjük. A liszthalom tetejébe mélyedést vájunk, amelybe beleöntjük a sóval és 1 dl vízzel felvert tojásokat. Összemorzsoljuk, mindig a kupac közepe felé terelgetve a szétfolyó tojáslét. Ha kicsik a tojások némi vizet még adhatunk hozzá, de a tészta ne legyen lágy. Ha homogén masszává gyúrtuk, osszuk négy kb. egyforma részre és egyenként addig gyúrjuk, amíg a tészta rugalmas állagú és csomómentes nem lesz.
A tésztagolyókat olajjal vékonyan lekenve és betakarva hagyjuk egy órát pihenni. Ezután kevés lisztet felhasználva a kívánt vastagságúra nyújtjuk és szeleteljük.
Ha nem használjuk fel frissiben, lisztel meghintve, langyos, szellős helyen zörgősre szárítjuk. Vászonzacskóban sokáig eltartható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)