Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás paradicsomsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát vékonyan félkarikára vágjuk és kissé besózzuk. Negyed órát hagyjuk állni. A paradicsomot kicsumázzuk és szintén félkarikára vágjuk. Az ecetből és a cukorból, víz hozzáadásával salátalevet keverünk, majd a hagymára öntjük, megkóstoljuk és ha ízlésünknek megfelelő, beleforgatjuk a paradicsomot.
Tálalás előtt jól hűtsük be.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)