Hagymás paradicsomsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát vékonyan félkarikára vágjuk és kissé besózzuk. Negyed órát hagyjuk állni. A paradicsomot kicsumázzuk és szintén félkarikára vágjuk. Az ecetből és a cukorból, víz hozzáadásával salátalevet keverünk, majd a hagymára öntjük, megkóstoljuk és ha ízlésünknek megfelelő, beleforgatjuk a paradicsomot.
Tálalás előtt jól hűtsük be.