Egy kb. 16 x 16 cm-es műanyag doboz aljába folpackot teszek, vékonyan megolajozom.
A robotgép habverőtáljába teszem a zselatint és ráöntöm a 3 evőkanál vizet, elkeverem egy villával. A zöldhöz teszek bele pár csepp ételfestéket és 1/2 kávéskanál mandula aromát.
Kis lábosba teszem a mézet, a fél deci vizet, a csipet sót és a cukrot, felforralom és takarék lángon hagyom forrni még 3 percig, közben kevergetem.
A forró szirupot vékony sugárban elkezdem önteni a zselatinra, közben a mixer a legalacsonyabb fokozaton megy. Amikor az összes szirup benne van, még keverem tovább 4-5 percig , aztán a maximumra teszem a habverőt és így habosítom még 4-5 percig.
A térfogata megnő, kivilágosodik és nyúlóssá válik.
Szilikon lapáttal az edénybe kotrom, tetejét olajos kanálháttal simára egyengetem és beteszem a hűtőbe. 2-3 óra alatt teljesen megköt.
Kiveszem és vékonyan olajozott tálcára borítom, lehúzom a folpackot róla. Konyhai ollóval csíkokra, majd kis kockákra vágom és meghempergetem a keményítős porcukorban. Lesöpröm a felesleget róla és dobozba teszem.
A rózsaszínhez a málnát egy evőkanál vízzel felteszem főni, párat kavarok rajta, majd szűrőn áttöröm. A sűrű málnaléből használok 50 ml-t a sziruphoz és ebből teszek 3 evőkanálnyit a zselatinra is. Tökéletes málnaíz és babarózsaszín pillecukor a végeredmény, mindenféle műanyag nélkül. Ki fogom próbálni szederlével is, illetve 10 ml-t citromlére cserélek a sziruphoz.
Nassolni vagy fondant-hoz is szuper!