Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Paprikás krumpli bográcsban

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, ... tovább

Paprikás krumpli Gixer kedvére

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott ... tovább

Paprikás-mazsolás rizs

A forró olajon, kevergetve, fehéredésig sütjük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon negyed órát főzzük. Ekkor a lángot eloltva, a fedő alá konyharuhát téve, még ... tovább

Paprikatokány

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a ... tovább

Paradicsommártásban párolt tőkehal

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a ... tovább

Paradicsommártásban sült tojás

Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ... tovább

Paradicsomos bab

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább

Paradicsomos báránysült rizstésztával

A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül. A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a ... tovább

Paradicsomos fusili

A paradicsomot kis darabokra tépkedjük. A forró olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított fűszereket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a széttépkedett bazsalikomot és még három ... tovább

Paradicsomos kaprimártás

Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként ... tovább